Secrete ale slabirii la 40 de ani (si dupa)

23 aprilie 2016 Super40 A A A

article image

 

Dana Dorobantu este unul dintre cele mai bine cotate fotomodele din Romania.
Desi a depasit acum cativa ani pragul de 30, Dana Dorobantu lucreaza si defileaza pe cele mai celebre catwalk-uri din lume. Spre deosebire insa de alte modele, Dana savureaza mancarea cu multa pofta si placere si pentru a faceacest lucru si fara griji a studiat si terminat cursuri de nutritie. Pentru ea ingrasatul nu mai este unpericol, deoarece stie exact care sunt combinatiile perfecte si echilibrate de alimente. Deoarece ne este prietena de multi ani, ne-a impartasit cateva din lucrurile invatate si puse de ea in practica. In 4 capitole veti putea citi lucruri extrem de interesante despre cum te poti mentine intr-o forma de model.

 

CAPITOLUL 1

 

Cunoaste-ti noile ritmuri biologice si adapteaza-te la ele.

In timpuri indepartate, batrin nu insemna neaparat mai plinut. Dar azi, toti cei care trecem pragul varstei de 40 ne lovim de doua piedici: traim mai mult si nu mai suntem in picioare, activi, de la 5 dimineata.

Cind vine vorba de arderea caloriilor, ecuatia este destul de simpla. Ceea ce intra trebuie sa fie ars, altfel ramine pe coapse. A cistiga in greutate este absurd de usor – mincind doar 100 de calorii in plus pe zi (100 mai mult decit ceea ce corpul arde) va duce la un cistig in greutate de 5 kg in cursul unui an, spun expertii. Cit de mult inseamna 100 de calorii? Nu prea mult: o cutie de Cola contine 155 de calorii, un baton de ciocolata mai mult de 200. Desigur, cutia aceea sau prajiturica nu reprezinta probleme daca ne plimbam sau alergam. Dar dupa 40 de ani nivelul activitatii noastre tinde sa incetineasca. Marea incercare este sa ajungem la echilibru. Sa reducem consumul si sa marim nivelul de miscare.

Ajusteaza-ti obiceiurile alimentare pentru energie maxima.

Dieta

Scopul tau in acest moment al vietii este sa continui sa te simti plin fara a ceda tentatiei de a minca asa cum faceai la 20 de ani. O strategie recomandata este sa mananci mai frecvent, dar sa consumi mai putin la fiecare la masa. Un beneficiu in plus al mincatului in acest fel este ca e mai usor sa mentii zaharul din singe stabil, astfel incit sa nu ai puncte de minimum si de maximum care contribuie la oboseala.

Iata regula: incearca sa maninci 5-6 mese mici pe zi, si nu sta mai mult de 3 sau 4 ore fara sa maninci. De exemplu, poti minca un mic dejun sanatos inainte de a pleca la lucru, apoi sa maninci un iaurt degresat dimineata tirziu. Apoi, in loc de a minca multe paste la prinz si a-ti petrece dupa-amiaza intr-o stare nu tocmai productiva, maninca un prinz usor si petrece-ti restul pauzei de prinz plimbindu-te in ritm alert. O gustare de dupa-amiaza cu un amestec de legume si un mar va preveni necesitatea de la 4 p.m. pentru o tratatie dulce si face mai usor sa eviti supraincarcarea la cina.

Scopul tau este opusul infometarii ca dieta – vrei sa-ti pacalesti organismul sa se simta satisfacut si bine hranit tot timpul, desi cantitativ mananci mai putin.

Mai mult, nu uita niciodata de cea mai importanta masa a zilei: micul-dejun.

Expertii sint siguri de un lucru: gustarea (sau cina) dupa ora 9 p.m. inseamna ca tot ce maninci se duce direct pe solduri si abdomen. Din fericire, si opusul este adevarat – ceea ce maninci dimineata, cind metabolismul tau este treaz si la viteza de operare optima, este mult mai probabil sa fie depus eficient.

Nu-ti place sa maninci micul dejun? Ne pare rau, dar nu este nici o cale de a ocoli asta. Mincatul unui mic dejun bun este unul din obiceiurile cheie identificate de experti care-i pastreaza slabi pe cei slabi. Cind au fost testati oameni care au mentinut o scadere in greutate de 15 kg pentru o perioada intre 1 si 6 ani, 78% au raspuns ca maninca micul dejun in fiecare zi si aproape 90% au spus ca maninca micul dejun cel putin 5 zile pe saptamina. Asta a fost unul dintre putinele lucruri in comun pe care le-au avut cei testati.

 

Dana


Comments

  • Felicitari pentru initiativa de a concepe acest site, ne insprira si daca avem mai mult sau mai putin de 40 de ani.
    Din pacate, eu personal sunt deranjata de ‘greseala’ de a scrie cu i si nu cu a, iar atunci cand vad greseli gramaticale, nu mai citesc niciodata nimic scris de autorul respectiv. COnsider ca nu conteaza varsta si obiceiurile, cand este vorba de gramatica/semantica, ne acomodam cu noile reguli. Multumesc

    • Multumim Roxana pentru aprecieri si ne pare rau ca esti asa stricta in ceea ce priveste gramatica care nu este incorecta ci doar „de moda veche”.Atit noi cat si alte publicatii folosesc aceasta scriere asa ca este posibil ca tu sa pierzi informatii interesante datorita strictetii:).Fiecare insa este liber sa decida ce accepta si ce nu.Iti dorim o zi minunata

Lasa un comentariu